think.

Als volwaardig design- en engineeringsbureau is ITEQ Engineering dé partner voor de ontwikkeling van innovatieve producten. Bestaande uit een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering en in-house prototyping voor industriële machines en apparaten. Met de kracht en kennis van maakbaarheid in serie productie.

Product strategy
Samen bepalen wij de richting, doelen en beslissingen met betrekking tot het product, inclusief positionering in de markt, segmentatie van de doelgroep, differentiatie ten opzichte van concurrenten, productontwikkeling, prijsstelling, distributiekanalen en marketingcommunicatie.

Concept ontwikkeling
Het proces van het genereren, verfijnen en evalueren van ideeën om tot innovatieve concepten te komen die voldoen aan de behoeften van de doelgroep. Hierbij worden verschillende aspecten zoals functionaliteit, esthetiek, technologie, gebruiksvriendelijkheid en haalbaarheid in overweging genomen, met als doel het creëren van een uniek en succesvol concept voor een product of systeem.

make.

De klant wordt volledig meegenomen in het ontwikkeltraject vanaf de eerst schets tot de oplevering van een volledig werkend prototype met bijbehorende testen. De samenwerking met de productiebedrijven binnen de Group zorgen voor kennis én flexibiliteit. Daarmee is ITEQ Engineering in staat om snel te kunnen schakelen en zo in te spelen op de wensen van haar klant. Nu en in de toekomst.

Product design
De zoektocht naar de juiste balans tussen esthetiek, functionaliteit en gebruikerservaring, waarbij aspecten zoals vorm, ergonomie, materiaalkeuze, gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid, met als doel producten te creëren die zowel functioneel als visueel aantrekkelijk zijn.

3D Development
Het bedenken, ontwerpen, analyseren, maken en verbeteren van producten in 3D. Het team van ITEQ Engineering zet de laatste technologische ontwikkelingen binnen productietechnieken en materialenkennis in om voor u de best passende producten te realiseren. Daarin gebruiken we verschillende materialen zoals metaal of kunststof om het juiste (complete) product te ontwikkelen.

In-house prototyping
Wij maken functionele, testbare en vaak schaalbare modellen of representaties van een product of systeem. Met een prototype kun je het concept valideren, de functionaliteit testen, gebruikerservaringen evalueren en eventuele problemen vroegtijdig identificeren en oplossen. Het speelt een cruciale rol bij het iteratieve ontwikkelingsproces om uiteindelijk tot een geoptimaliseerd en succesvol eindproduct te komen.

organize.

ITEQ Engineering stapt in aan het begin van de levenscyclus van een product in. Door gebruik te maken van onze design- en engineeringsdiensten binnen de Wilvo Group worden het design, de maakbaarheid en de kostprijs perfect op elkaar afgestemd. Onze engineers staan in direct contact met de productiebedrijven voor het optimale 3D ontwerp, daarbij staat innovatie altijd voorop.

Keten-integratie
Als onderdeel van Wilvo Group hebben wij een sterk netwerk van leveranciers, fabrikanten, distributeurs, retailers en klanten. Samen zorgen wij voor optimale snelheid en kwaliteit. Bovendien is er kennisdeling, waardoor onze engineers exact weten wat er in productie mogelijk is. Zo verminderen wij de kosten en realiseren wij een concurrentievoordeel voor u.

Seriematige productie
Wij stellen bedrijven in staat om op grote schaal te produceren, kosten te verlagen, consistentie te waarborgen en tegemoet te komen aan de vraag van de markt. Wij organiseren binnen de Group het beheer van de voorraad, zorgen voor next-day-delivery, en dat alles verpakt conform jouw eisen en wensen.


think becomes a win for

Een simpele schoonmaakkar werd een unieke werkwagen. ITEQ ontwikkelde in samenwerking met Asito een fraaie werkwagen: ergonomisch, representatief en duurzaam. In samenwerking met ‘Lumen Ontwerpersnetwerk’ werd het design vastgelegd. Het werd een multifunctionele werkwagen, ofwel schoonmaakkar, die qua vormgeving naadloos paste in zijn omgeving. Waarmee het schoonmaakproces een echt gezicht kreeg en niet langer als noodzakelijk kwaad gezien werd. Deze werkwagen is niet alleen mooi, maar door de ontwikkelde control unit ook enorm functioneel. De werkwagen kan namelijk onbeheerd op o.a. Schiphol gestationeerd worden, aangezien deze enkel met een RFID-tag is te openen. Een ontwikkeltraject om trots op te zijn.


projects with a focus on think, make or organize.


proud sponsor of.

ITEQ x Sparta Nijkerk

Met een hecht team, vooruitstrevende software en een hoogwaardig machinepark beoefend ITEQ topsport in techniek. Het in Nijkerk gevestigde Sparta Nijkerk voetbalt op het een na hoogste amateurniveau van Nederland en heeft de ambitie het hoogste amateurniveau te bereiken. Daarin kruizen de ambities van ITEQ en Sparta Nijkerk elkaar, het hoogste niveau willen bereiken elke dag weer.

Als bedrijf geloven we in teruggeven aan onze gemeenschap en het ondersteunen van de ontwikkeling van lokaal talent. Door onze sponsoring hopen we fysieke activiteit en een gezonde levensstijl aan te moedigen en tegelijkertijd onze relatie met onze gemeenschap te versterken.
We kunnen niet wachten om de ongelooflijke ambities van deze vereniging te zien en we zijn vereerd om deel uit te maken van hun reis


management.

Martijn Engwerda
Operations Director
Menno Bos
Commercial Director
Marc Nanninga
Financial Director

information
KVK 32094472
BTW NL 811 686 863 B01
ABN NL59ABNA0107706067
like. share. comment.

© 2023 Wilvo Group | Privacy Statement
back to top