WILVO GROUP NEEMT VAN DEN BROEK PRECISION & TOOLING OVER.

Met deze strategische overname zet WILVO GROUP in op extreme precisie op het gebied van verspanen. De overname (de derde na GFM in 2020 en ITEQ in 2021), maakt het dienstenaanbod nog completer en vormt een stevig fundament onder de toekomstbestendigheid van WILVO. Ook nu is de overname volledig afgestemd op de groeistrategie; zowel organisch als via overnames de gewenste -gezonde- groei realiseren. Rob Lemmens (CEO WILVO): “We zijn zelf al vele jaren ‘klant’ bij Van Den Broek en dat is natuurlijk niet zonder reden. Ze begeven zich in een nichemarkt en zijn daarin echt het topsegment. Bovendien bekleedt Van Den Broek een sterke positie in de medical technology markt. De combinatie van dit alles is voor ons de primaire reden om Van Den Broek over te nemen. Het gaat ons niet alleen om kansen in de markt, maar juist ook om de next level precision waar we nu bij aansluiten. We kijken enorm uit naar de samenwerking met de nieuwe collega’s, klanten en partners van Van Den Broek.”

Gezonde (groei)ambitie

WILVO en Van Den Broek werken al jaren samen en zijn -letterlijk- een goeie buur van elkaar. De bedrijven vonden elkaar in het kenmerkende ‘Kempische bedrijfs-DNA’ en gezonde (groei)ambitie. Door de overname kan Van Den Broek ‘onder de vlag’ van WILVO Group de gewenste en noodzakelijke groei ook daadwerkelijk realiseren. Daarnaast is de continuïteit van het bedrijf gewaarborgd. Een absolute must voor de huidige directie, die bestaat uit Johan Van Den Broek en Mieke Van Vonderen – Van Den Broek. Per 24 maart 2022 zijn zij officieel geen directeur/eigenaren meer van Van Den Broek, beiden blijven werkzaam bij Van Den Broek. In de komende periode nemen beide bedrijven de tijd om tot de juiste samenstelling van het management(team) te komen.

Over Van Den Broek Precision & Tooling

Van Den Broek is gespecialiseerd in het bewerken van fijnmechanische precisie-onderdelen (stempels, matrijzen en speciale tooling), onderdelen uit exotische materialen zoals Titaan, Inconel, Invar en Molybdeen en het bewerken van hardmetaal en geharde materialen (tot 70 Hrc). Producten kunnen Grade 4, Grade 2 en Grade 1 worden gereinigd en verpakt en geleverd worden in zowel kleine series als enkel stuks. Toleranties van 5μm vormen de standaard. Ook op het gebied van productie en montage van complete tooling, het ontwerpen en vervaardigen van matrijzen en aanpassing en reparatie van bestaande matrijzen/stempels, acteert Van Den Broek op toplevel.

Borromin Capital

Het is de derde overname van WILVO, sinds zij in de lente van 2019 een meerderheidsbelang overdroegen aan Borromin Capital Fund IV. Eerder werden mechanische toeleverancier GFM, (gespecialiseerd in CNC verspanen) en ITEQ (one-stop shop voor metaalcomponenten van prototypes tot aan grote series) overgenomen.

Borromin (2001) is een onafhankelijke en succesvolle private equity investeerder, die een focus heeft op middelgrote bedrijven binnen Duitstalig Europa en de Benelux. Borromin investeert bij successie vraagstukken en management buy-outs, maar voorziet ook in kapitaal bij groeimogelijkheden. Borromin Capital Fund IV is een investeringsfonds dat gesteund wordt door de European Fund for Strategic Investments (EFSI). EFSI heeft ten doel om financiering toegankelijk te maken voor productieve investeringen binnen de Europese Unie.

© 2024 Wilvo Group | Privacy Statement
back to top