WILVO GROUP neemt ITEQ over

december 2021
Ambition Meets Opportunity

WILVO Group versterkt haar leidende en onderscheidende positie met deze strategische overname en kan OEM’ers vanaf nu nog beter bedienen op het gebied van complete samenstellingen. Daarnaast is ITEQ actief in voor WILVO nieuwe marktsegmenten. De overname is dan ook volledig afgestemd op de groeistrategie; zowel organisch als via overnames de gewenste -gezonde- groei realiseren. Rob Lemmens (CEO WILVO): “We krijgen simpelweg nog meer slagkracht. Dat ITEQ beschikt over een gerenommeerde engineeringsafdeling maakt de cirkel rond. Een absolute toevoeging aan het huidige dienstenaanbod van WILVO, dat volledig is afgestemd op de pijlers ‘think’, ‘make’ en ‘organize’. We kunnen vanaf nu zowel bestaande als nieuwe klanten op ‘toplevel’ ondersteunen op het gebied van ontwerp- en engineeringsopdrachten. Hiermee gaat WILVO echt van tekentafel tot geassembleerd product en dat alles binnen één groep. Ofwel; with WILVO you win.”

Ambitie als gemeenschappelijke deler
WILVO en ITEQ vonden elkaar in (groei)ambitie. Daar waar WILVO haar groeiambitie voor de tweede maal in korte tijd concreet maakt (in september 2020 werd GFM, gespecialiseerd in CNC verspanen overgenomen), stelde ITEQ zich de vraag hoe verdere groei gerealiseerd kon worden. Dit in de volle overtuiging dat gezonde ambitieuze bedrijven, met een innovatief karakter en goed rendement, onmisbaar zijn voor de sector en eigenlijk de complete economie. Groei is essentieel voor de toekomstbestendigheid van ITEQ. Daarnaast vraagt ook het huidige klantenportfolio om groei, zij doen dit immers zelf ook. Vanuit deze gedachte koos ITEQ ervoor om op zoek te gaan naar een sterke -ambitieuze- (overname)partner als fundament onder de verdere groei van het bedrijf. Een nieuw hoofdstuk voor ITEQ onder de vlag van WILVO Group en een eerste duurzaam -gezamenlijk- succes. Beide bedrijven zijn er heilig van overtuigd dat er nog vele successen zullen volgen.

Over ITEQ
ITEQ is opgericht in 1988 en gevestigd in Nijkerk. Het bedrijf is uitgegroeid tot een one-stop shop voor metaalcomponenten; van prototypes tot aan grote series. Het dienstenaanbod spitst zich toe op ontwerp en engineering en productie en assemblage van onderdelen, modules en behuizing. Het klantportfolio bestaat uit OEM-bedrijven in een grote diversiteit aan industrieën. Waaronder producenten van elektrische laadstations, agri-culturele machines, geldautomaten en sanitair.

Na de overname door WILVO zal het huidige management-team de nieuwe driekoppige directie van ITEQ gaan vormen. WILVO kiest hier voor hetzelfde model als bij GFM, een eigen directieteam. De directie van ITEQ bestaat uit Martijn Engwerda (Operations Director), Menno Bos (Commercial Director) en Marc Nanninga (Financial Director). Zij zullen de huidige organisatiestrategie van ITEQ de komende periode verder uit gaan bouwen. Dit in de wetenschap dat de overname volop kansen biedt op het gebied van schaalvergroting, productontwikkeling en afzetmarkten.

Borromin Capital
Het is de tweede overname van WILVO, sinds zij in de lente van 2019 een meerderheidsbelang overdroegen aan Borromin Capital Fund IV. Eerder werd mechanische toeleverancier GFM, gespecialiseerd in CNC verspanen, overgenomen. Nick Money-Kyrle, Managing Partner bij Borromin: “De overname van ITEQ vormt opnieuw een belangrijke aanvulling op het dienstenaanbod van WILVO en verbreedt de bedrijfsactiviteiten, zowel qua competentie als klantenbestand.”

Borromin (2001) is een onafhankelijke en succesvolle private equity investeerder, die een focus heeft op middelgrote bedrijven binnen Duitstalig Europa en de Benelux. Borromin investeert bij successie vraagstukken en management buy-outs, maar voorziet ook in kapitaal bij groeimogelijkheden. Borromin Capital Fund IV is een investeringsfonds dat gesteund wordt door de European Fund for Strategic Investments (EFSI). EFSI heeft ten doel om financiering toegankelijk te maken voor productieve investeringen binnen de Europese Unie.

Marktlink Marktlink Fusies & Overnames
ITEQ is tijdens de overname ondersteund door Marktlink Fusies en Overnames. “Het is bijzonder dat het huidige management-team van ITEQ als nieuwe directie, vanuit WILVO de kans krijgt om ITEQ verder te ontwikkelen. Zowel voor huidige als nieuwe klanten betekent dit een uitbreiding van diensten en producten.” Aldus Jeffrey Scholten van Marktlink Fusies & Overnames.


WILVO GROUP neemt METALNET over
oktober 2023
Even better with more control WILVO GROUP NEEMT METALNET OVER. Met de overname van het in Valkenswaard gevestigde Metalnet schaalt WILVO Group...
read more
WILVO voor een duurzame wereld
november 2022
𝗪𝗜𝗟𝗩𝗢 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗲𝗲𝗻 𝗱𝘂𝘂𝗿𝘇𝗮𝗺𝗲𝗿𝗲 𝘄𝗲𝗿𝗲𝗹𝗱 Op 15 november jl. was onze CEO, Rob Lemmens, te gast in het Philips Stadion te Eindhoven...
read more
Elskensakker 6: een nieuwe WILVO-locatie
oktober 2022
WILVO Elskensakker 8 heeft een nieuwe buurman: WILVO. Het pand aan de Elskensakker 6 staat volledig in dienst van werkzaamheden die we...
read more
© 2024 Wilvo Group | Privacy Statement
back to top