WILVO GROUP neemt METALNET over

oktober 2023

Even better with more control
WILVO GROUP NEEMT METALNET OVER.

Met de overname van het in Valkenswaard gevestigde Metalnet schaalt WILVO Group verder op en wordt er opnieuw geïnvesteerd in toekomstbestendigheid. Door de overname (de vijfde na GFM in 2020, ITEQ in 2021, Van Den Broek in 2022 en v.d. Elsen in 2023), haalt WILVO Group een hoog niveau aan procesoptimalisatie-kennis in huis. Ook kunnen klanten op het gebied van hoogwaardige en nauwkeurige precisiecomponenten en kostenefficiënte fijnmechanische onderdelen nog slagvaardiger geholpen worden. WILVO Group zet door strategische overnames al enkele jaren fors in op ‘gezonde groei’. Rob Lemmens (CEO WILVO): “Metalnet is geen onbekende voor ons. Het bedrijf is al jaren een van onze belangrijkste toeleveranciers. Regelmatig hebben we ons verbaasd over het vakmanschap en de kennis die aanwezig is binnen de organisatie en de wijze waarop het bedrijf altijd volledig in control is, zelfs terwijl ze hard groeien. De lat bij WILVO Group ligt hoog en Metalnet tikt deze keer op keer moeiteloos aan. Toch was het Metalnet die ons in het vizier had en aangaf dat zij op uiterst selectieve wijze op zoek waren naar een overnamepartij. Zoals bekend gaat voor ons groeien samen met kansen benutten én samenwerken. De overname van Metalnet voelt voor ons als een unieke kans, die we absoluut niet konden laten schieten. Net als wij beschikken ook zij over een state of the art machinepark en zijn ze continu bezig met nog beter worden. We zijn in alle opzichten een absolute match. Metalnet gaat zeker op het gebied van procesoptimalisatie veel waarde toevoegen, ook aan de andere bedrijven binnen WILVO Group. Ze maken ons gewoon nóg beter.”

Nieuwe markten & meer volume
Net als WILVO Group is Metalnet actief in het hoge segment, met focus op de semiconductor industrie. WILVO Group zet met de overname dan ook vol in op nieuwe markten om nog verder te kunnen groeien. Met Metalnet wordt er exceptionele kennis en knowhow op het gebied van QLTC, automatisering- en procesoptimalisatie in huis gehaald. Vooral dit laatste is voor WILVO Group van groot belang om de regie over de eigen betrouwbaarheid en kwaliteit stevig in handen te houden. Dit volledig in lijn met de trend van het de-risken van de supply chain.

WILVO Group heeft de ambitie om op het gebied van multi-technology capabilities, value-add services en industrial-scale production een grote speler te worden binnen het hightech ecosysteem in West-Europa. Het ‘maken’ van volumes wordt daarom steeds belangrijker. Tegelijkertijd vraagt volume om capaciteit en slagkracht. De overname van Metalnet is hierop het meest recente antwoord. Bij WILVO Group zijn na de overname 560 enthousiaste en gemotiveerde collega’s werkzaam.

Over Metalnet
Metalnet is een op hoog niveau opererende toeleverancier van verspanende bewerkingen. Met divisies voor hoog nauwkeurige precisiecomponenten en kostenefficiënte fijnmechanische onderdelen, is het bedrijf in staat om klantgerichte oplossingen te produceren voor de meest uiteenlopende industriële sectoren. Vakmanschap, een technisch hoogwaardig machinepark en een uiterst strak georganiseerde planning, zijn al 20 jaar de focusgebieden van het bedrijf.

Borromin Capital
Het is de vijfde overname van WILVO Group, sinds zij in de lente van 2019 een meerderheidsbelang overdroegen aan Borromin Capital Fund IV. Eerder werden mechanisch toeleverancier GFM, (gespecialiseerd in CNC verspanen), ITEQ (one-stop shop voor metaalcomponenten van prototypes tot aan grote series), Van Den Broek (precision & tooling fijnmechanische onderdelen) en v.d. Elsen (toeleverancier van hoogwaardige fijnmechanische componenten en modules) overgenomen.

Borromin (2001) is een onafhankelijke en succesvolle private equity investeerder, die een focus heeft op middelgrote bedrijven binnen Duitstalig Europa en de Benelux. Borromin investeert bij successie vraagstukken en management buy-outs, maar voorziet ook in kapitaal bij groeimogelijkheden. Borromin Capital Fund IV is een investeringsfonds dat gesteund wordt door de European Fund for Strategic Investments (EFSI). EFSI heeft ten doel om financiering toegankelijk te maken voor productieve investeringen binnen de Europese Unie.


Van High precision naar Ultra-high precision
juni 2024
Van High precision naar Ultra-high precision V.d. Broek kiest wederom voor een Mitutoyo CNC coördinatenmeetmachine Binnen v.d. Broek zijn er behoorlijk wat...
read more
WILVO Group / TWC De Kempen
juni 2024
WILVO Group | TWC De Kempen Kansen voor jong talent als gemeenschappelijke deler  Met ingang van 1 januari 2024 heeft WILVO Group...
read more
WILVO voor een duurzame wereld
november 2022
𝗪𝗜𝗟𝗩𝗢 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗲𝗲𝗻 𝗱𝘂𝘂𝗿𝘇𝗮𝗺𝗲𝗿𝗲 𝘄𝗲𝗿𝗲𝗹𝗱 Op 15 november jl. was onze CEO, Rob Lemmens, te gast in het Philips Stadion te Eindhoven...
read more
© 2024 Wilvo Group | Privacy Statement
back to top