WILVO Group / TWC De Kempen

juni 2024

WILVO Group | TWC De Kempen

Kansen voor jong talent als gemeenschappelijke deler 

Met ingang van 1 januari 2024 heeft WILVO Group zich als hoofdsponsor verbonden aan TWC De Kempen. De wielervereniging, opgericht in 1947 en daarmee één van de oudste wielerverenigingen van Nederland, gaat per direct verder als WILVO Group | TWC De Kempen.

Club in beweging

TWC De Kempen kan met recht betiteld worden als een club die volop in beweging is. Daar waar veel andere regionale wielerclubs het lastig hebben, gaat het TWC De Kempen voor de wind. Zo wist de club tijdens de ploegenpresentatie in februari van dit jaar niet alleen WILVO Group als nieuwe hoofdsponsor te presenteren, maar ook een groot aantal andere nieuwe sponsors. Daarnaast is het ploegbudget verviervoudigd, de technische staf uitgebreid en staan er twee spiksplinternieuwe ‘ploegwagens’ klaar. Voor de renners zijn er nieuwe kleren, sporttassen en fietshelmen. Immers gaat het in het wielrennen -meer dan ooit- ook om de uitstraling.

32 eliterenners

De ploeg bestaat uit maar liefst 32 eliterenners en beloften, waarmee wordt deelgenomen aan onder meer de Topcompetitie, de U23 Road Series, de regionale criteriums en een aantal etappekoersen.

Een mooie match

Dat WILVO Group zich voor een periode van 4 jaar verbindt als hoofdsponsor is niet zonder reden: sportiviteit, gezondheid en vitaliteit zijn belangrijke waarden voor het werkgeversmerk ‘WILVO Group’. Daarnaast delen TWC De Kempen en WILVO Group dezelfde visie als het gaat om ‘kansen voor jong talent’. Want wanneer je jongeren de kans geeft om te groeien naar een hoger niveau, wordt iedereen daar uiteindelijk beter van. WILVO Group als bedrijf én TWC De Kempen als sportteam.

Hans Boudoin (Voorzitter TWC De Kempen) aan het woord

“WILVO Group is voor TWC De Kempen niet alleen een mooie hoofdsponsor qua naam en uitstraling, maar zeker ook in financiële zin. Sowieso zijn de sponsorbedragen hoger dan dat we de laatste jaren gewend waren. Een regionale club als TWC De Kempen heeft veel ambitie en wil naast de breedtesport ook topprestaties leveren. Om dat te bewerkstellingen zijn etappewedstrijden onontbeerlijk. Hier wordt hardheid en conditie opgebouwd. Grote manco: dit soort wedstrijden rijden kost veel geld en is voor een club met een kleine sponsor nauwelijks te betalen.

TWC De Kempen is een grote wielerclub die al 77 jaar bestaat. Van oudsher hebben we goede coureurs en nationaal kampioenen in alle categorieën afgeleverd. We staan dus voor topsport, maar vervullen ook een sociaal maatschappelijke functie: de jeugd laten bewegen. Dat doen we op een enthousiaste manier met hulp van veel vrijwilligers. Want vrijwilligers zijn, naast de financiële middelen, het belangrijkste in het bestaan van een (wieler)vereniging.

TWC De Kempen behoort inmiddels bij de beste 5 clubs van Nederland en dan zijn we nog enigszins bescheiden. We hebben dit jaar onze kaarten gezet op het Nederlands Kampioenschap voor Elite zonder contract. Vorig seizoen reed onze beste man een paar kilometer voor het einde lek, terwijl hij in de kopgroep zat. Een zekere medaille en wellicht zelfs de titel ging aan zijn neus voorbij. Ook dat is topsport. Daarnaast zullen onze renners gaan schitteren in de regionale criteriums. Vorig seizoen wonnen we in Westerhoven en Hapert. Maar ook in Bergeijk en Riethoven stonden we op het podium. Deze prestaties willen we minimaal evenaren. We zijn het seizoen in ieder geval goed begonnen, want eind april won Mathijs Loman de koers in Simpelveld. Eén van de seizoensdoelstellingen hebben we dan ook al behaald: minimaal 1 wedstrijd winnen in de clubcompetitie. Onze prachtige nieuwe tenues zijn dus niet alleen mooi, maar ook een voorteken van sportief succes.”


Van High precision naar Ultra-high precision
juni 2024
Van High precision naar Ultra-high precision V.d. Broek kiest wederom voor een Mitutoyo CNC coördinatenmeetmachine Binnen v.d. Broek zijn er behoorlijk wat...
read more
WILVO GROUP neemt METALNET over
oktober 2023
Even better with more control WILVO GROUP NEEMT METALNET OVER. Met de overname van het in Valkenswaard gevestigde Metalnet schaalt WILVO Group...
read more
WILVO voor een duurzame wereld
november 2022
𝗪𝗜𝗟𝗩𝗢 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗲𝗲𝗻 𝗱𝘂𝘂𝗿𝘇𝗮𝗺𝗲𝗿𝗲 𝘄𝗲𝗿𝗲𝗹𝗱 Op 15 november jl. was onze CEO, Rob Lemmens, te gast in het Philips Stadion te Eindhoven...
read more
© 2024 Wilvo Group | Privacy Statement
back to top